KOKOSOVÁ TORTA

11. února 2016 v 14:11 | NarutKa-Mel |  Ja, len ja...


Zmiešajte krupicu s kokosom a zvýšte tak nutričnú hodnotu torty až o 30 %.

Čas prípravy: 10 min. Množstvo: 6-10 osôb
Čas pečenia: 30 min. Celkový čas: 40 min.

Ingrediencie:

Cesto:
  • Hladká/Celozrnná špaldová múka 200g
  • Vajcia 2 ks
  • Pravé roztopené maslo 100 g/ml
  • Sóda bikarbóna 1 ČL/5 g
  • Prášok do pečiva (1 balenie)
  • Vanilka pravá 1 struk/10g prášku
  • Pravé kakao 2 PL /30 g
  • Trstinový cukor 80 g
  • Morská soľ (štipka)
Plnka a poleva:
  • Plnotučné mlieko 1L
  • Strúhaný kokos 200 g
  • Krupica 7-8 PL / cca 110 g
  • Trstinový cukor 50 g
  • Citrónová kôra
  • Stévia (voliteľné)

Príprava

  1. Vymiešam vajíčka, mäkké maslo a pridám štipku vody a morskej soli. Následne pridám zvyšné "suché" suroviny a všetko spolu vymiešam mixérom do cesta ako na muffiny.
  2. Plnku si pripravím tak, že si uvarím krupicu, do ktorej vmiešam kokosovú múčku a nechám vychladnúť.
  3. Hnedé podkladové cesto si rozdelím na 2 časti. Pečiem najprv prvú vrstvu torty 15 min na 180 C. Na prvú upečenú vrstvu navrstvím kokosovú plnku a zakryjem druhou vrstvou. Vložím do rúry a dopečiem cca 18 minút (tradičná kontrola špáratkom).
  4. Ako bonus si môžeme urobiť polevu zahriatím a zmiešaním pravej šlahačkovej smotany s nasekanou kvalitnou horkou čokoládou.
  5. Podávať môžeme dozdobené o porciu pravej šľahačky bez cukru.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.